«Ενοχλούσε διαρκώς τα παιδιά που είχε βιάσει πριν χρόνια», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των αδελφών, 17 και 19 ετών, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, αναφερόμενος στο 28χρονο θύμα του άγριου φονικού στην Κυψέλη.
«Ο ένας είναι αριστούχος φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και ο άλλος αριστούχος μαθητής στην Γ’ Λυκείου. Είναι τα μόνα παιδιά μιας αγαπημένης οικογένειας», πρόσθεσε ο ποινικολόγος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
«Μίλησα μόνο τηλεφωνικά με τα παιδιά, επειδή βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύο παιδιά πολύ συγκροτημένα και εύχομαι αυτό που λέτε να είναι αλήθεια», υπογράμμισε.
Όπως έχουν αναφέρει στις Αρχές οι δύο δράστες, όταν ήταν μικρότεροι, ηλικίας 4 και 6 ετών αντίστοιχα, είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον εξάδελφό τους, τον οποίο δολοφόνησαν στην Πατησίων. «Το γεγονός της κακοποίησης ήταν γνωστό σε όλο τον οικογενειακό κύκλο εδώ και χρόνια», δήλωσε.
«Ο 28χρονος συνέχιζε να ενοχλεί τα δύο παιδιά μέχρι πρόσφατα, παρόλο που δεχόταν συνεχείς παραινέσεις από άτομα του οικογενειακού τους κύκλου να σταματήσει», σημείωσε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από ό,τι μου είπαν, το γεγονός της κακοποίησης ήταν γνωστό σε όλο τον οικογενειακό κύκλο εδώ και χρόνια. Αυτός επέμεινε να ενοχλεί τα παιδιά. Τουλάχιστον 15 μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν για τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να αποτραπεί η επαφή του με τα παιδιά».
Αναφερόμενος στη μητέρα των κατηγορουμένων, ο συνήγορός τους τόνισε πως είναι συγκλονισμένη, καθώς «δεν ήθελε να γίνει καταγγελία για το περιστατικό, προκειμένου να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα στην οικογένεια».
«Σε τέτοιες υποθέσεις, πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις άλλα πράγματα. Δεν δικάζονται χαρτιά στα δικαστήρια, αλλά άνθρωποι και συμπεριφορές», τόνισε ο ποινικολόγος, σχολιάζοντας τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον 17χρονο και στον 19χρονο. «Η ποινή της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τιμωρείται με ισόβια, όμως μπορεί να ξεκινήσει από τα δύο χρόνια. Έχω πολλές υποθέσεις με πολύ μικρές ποινές για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, όπως αυτή του πατέρα που σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του πριν μπει στο γραφείο του ανακριτή», κατέληξε.